Wat is IPL (Intensed Pulsed Light) ontharing?

Intensief gepulseerd licht (IPL)

IPL staat voor Intense Pulsed Light, ook wel flitslamp genoemd. IPL gebruikt lichtflitsen om ongewenst haar definitief te verwijderen. Deze manier van ontharen is vergelijkbaar met laserbehandelingen. Het verschil zit hem in de golflengte. Waar een laserbehandeling geschikt is voor slechts enkele haar- en huidskleuren, is IPL geschikt voor meerdere haar- en huidskleuren. Wanneer "geflitst" absorbeert de huid het licht. Het geabsorbeerde licht wordt weer omgezet in warmte wat leidt tot beschadiging van de haarzakjes.

Voor wie is IPL ontharen geschikt?

IPL is geschikt voor een aantal haarkleuren: zwart, donkerbruin, bruin en lichtbruin. Het is niet geschikt voor de andere haarkleuren zoals: lichtblond, rood, wit en grijs. Het kan ook voor alle huidtinten worden gebruikt, behalve de donkerste huidtint.

Is de ontharing definitief?

Meestal zijn er tien behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Dit wordt vaak gevolgd door drie maandelijkse behandelingen. De tijdens de behandeling vernietigde haarzakjes komen nooit meer terug.

 

Uitzonderingen zijn slapende haarzakjes. Deze haarzakjes zijn nog niet actief en kunnen dus niet worden aangetast. Deze haarzakjes kunnen later in het leven actief worden. Bepaalde factoren kunnen hier invloed op hebben, bijvoorbeeld: hormoonverandering, medicatie of wrijving. Vaak is een enkele behandeling voldoende om ook van deze haartjes af te komen.

 

Hoe weten we dat IPL ontharen werkt?

Er zijn in de loop der jaren verschillende onderzoeken gedaan naar de werking en effectiviteit van IPL. De eerste studie startte in 1996 en er volgden er meer in 1997. In 1998 verscheen een zeer grote studie die 2 jaar duurde. In dit onderzoek is vooral gekeken hoe blijvend de resultaten waren. Tegenwoordig zijn er honderden onderzoeken naar de werkzaamheid, duurzaamheid, veiligheid en bijwerkingen.Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd