Happy Skin gids voor de beste huidverzorgingsroutine

Dagelijkse huidverzorgingsroutine

Basisprincipes van huidverzorging

Een goede huid is niet alleen een bron van zelfvertrouwen maar ook belangrijk voor je gezondheid. De sleutel tot het behouden van een mooie huid is een goede huidverzorgingsroutine. Een huidverzorgingsroutine kan worden omschreven als de reeks activiteiten die u doet in combinatie met de producten die u gebruikt om uw huid gezond en stralend te houden.

Dermatologen definiëren drie hoofdstappen in een huidverzorgingsroutine:


1. Reiniging
2. Behandeling
3. Hydratatie.

Naast het uitvoeren van deze stappen, is het belangrijk om na te denken over wat er gedaan kan worden om elke stap te verbeteren en om te weten welke andere dagelijkse handelingen onze huidgezondheid kunnen beïnvloeden.

Hier zijn enkele methoden die u kunt volgen voor een vlekkeloze huid:


1. Reinigen;
2. Behandelen;
3. Bescherming tegen de zon;
4. Hydratatie;
5. Gezond eten.

Reiniging

De eerste stap is het reinigen van de huid. Het klinkt misschien makkelijk, maar er komt veel meer bij kijken kijken dan men denkt. Reiniging verwijdert vuil, olie en andere ongewenste onzuiverheden. Het is belangrijk om te weten welk type reiniger geschikt is voor jouw huid. Gebruik zachte gezichtsreinigers in plaats van agressieve producten, die je huidbarrière kunnen doorbreken en meer schade kunnen aanrichten. Kies producten met natuurlijke ingrediënten om een ​​zachte reiniger te vinden. Vermijd producten met natriumlaurylsulfaat, dat vaak wordt geassocieerd met huiduitslag, nekvel, allergische reacties, oogirritatie en zelfs haaruitval. Je kunt ook een toner gebruiken om het reinigingsproces te ondersteunen. Een tonic is handig als extra vochtinbrengende crème en kan ook bepaalde onzuiverheden verwijderen. Bijkomend voordeel is dat ze je huid voorbereiden op andere beautyproducten.

De behandeling

Dit omvat het gebruik van serums en crèmes die rijk zijn aan essentiële vitamines en andere nuttige ingrediënten. Bij het behandelen van de huid is vitamine C een van de meest aanbevolen serums. Vitamine C heeft het voordeel dat het de schade ongedaan maakt die onze huid lijdt door schadelijke zonnestralen en vervuiling. (+anti-oxidant) Andere nuttige serums voor de gezichtshuid zijn gebaseerd op ingrediënten als glycolzuur en hyaluronzuur. Je vindt er serums in de vorm van oliën, gels en lichte crèmes. Serums kunnen voor specifieke doeleinden worden gebruikt:
  • Het wegwerken van rimpels
  • Minimaliseren van donkere vlekken
  • Acne behandelen
  • Exfoliërend
  • Volume aanvullen.

Tot deze laatste groep behoren de oogcrèmes die gericht zijn op het verminderen van wallen en donkere kringen.

zon bescherming

Zonne huidbeschermingZonnebrandcrème is misschien wel het belangrijkste onderdeel van iemands huidverzorgingsroutine. Volgens dermatologen is het beschermen van de huid tegen UV-stralen belangrijk om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Sla zonnebrandcrème niet over in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, ook niet als je niet naar buiten gaat of als het niet zonnig is. UV-stralen kunnen je huid nog steeds beschadigen, dus het is belangrijk om regelmatig zonnebrandcrèmes of -serums te gebruiken om je huid te beschermen.


Hydraterend


Je huid gehydrateerd houden is de laatste stap in een goede huidverzorgingsroutine. Hydratatie houdt je huid gehydrateerd en helpt de huidbarrières te versterken. De ingrediënten van vochtinbrengende crèmes zijn meestal water, glycerine, vaseline en stearinezuur. Voor extra effect kunnen sommige vochtinbrengende crèmes oliën van kokosnoot, jojoba en saffloer bevatten. Hydrateer je huid twee keer per dag voor betere resultaten.

Gezond eten

En tot slot, laten we het hebben over gezond eten. Je kunt geen gezonde, stralende huid hebben als je niet gezond eet. Onze huid is als een spons, dus alles wat we eten zal op onze huid verschijnen. Het is je misschien opgevallen dat mensen met een vette huid acne krijgen als ze voornamelijk junkfood of gefrituurd voedsel eten. Evenzo hebben mensen die vers fruit, sappen en groenten eten een duidelijkere teint. Een ander onderdeel van een gezond dieet is water. Drink veel water om gehydrateerd te blijven en je huid stralend te houden!

Startpunt voor je eigen routine

Dit zijn slechts de belangrijkste stappen naar een goede huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk om uw huidtype te kennen voordat u begint met het opzetten van uw eigen routine. De meeste behandelingen moeten twee keer per dag worden uitgevoerd: een keer 's morgens en de tweede keer vlak voor het slapen gaan.Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd