Met deze tips blijf je langer bruin

Zonnen op vakantie

Zomer, wat een heerlijke tijd is het! Nu de meeste mensen straks naar een zonnige bestemming vertrekken om de vakantie door te brengen, komen ook wij graag terug met een lekker kleurtje. Gewoonlijk vervaagt dat zomerse kleurtje sneller dan hoe we het kregen, maar er zijn manieren om je vakantiekleurtje langer te behouden.


Methoden om langer bruin te blijven

Exfoliëren, exfoliëren, exfoliëren

Een vrouw scrubt haar benen


Hoe meer je per week scrubt, hoe sneller je kleurtje zal vervagen. Het is een goed idee om minstens één keer per week te exfoliëren, omdat je dan langer bruin blijft. Door je huid te scrubben worden alle dode huidcellen verwijderd, waardoor de kleur dieper in je huid kan doordringen. Gebruik na het zonnebaden een milde scrub en een vochtinbrengende crème om je kleurtje zo lang mogelijk te behouden. Wil je jezelf ontharen? Doe het dan voor het zonnebaden, want door te ontharen worden ook dode huidcellen verwijderd.

Onder de zonnebank


We willen zonnebanken zeker niet promoten, maar ze kunnen je wel helpen om een ​​mooie, geleidelijke bruine kleur te krijgen in de zon en minder snel te verbranden. Heb je last van zonneallergie? Dan kan een zonnebank helpen om de uitslag te verminderen of zelfs weg te nemen. Bruinen op een zonnebank moet met mate gebeuren. Het kan op veel manieren schadelijk zijn voor uw huid en gezondheid.

Drink veel water


Drink veel water na het zonnebaden om gehydrateerd te blijven. De huidcellen sterven minder snel af en het is goed voor de doorbloeding van je huid. Zo blijft je kleurtje langer behouden. Tot slot is het altijd belangrijk om voldoende water te drinken voor een egale, stralende huid.

Aftersun gebruiken

Er zijn zonneproducten waaronder zonnebrandcrème en aftersun op een strand.


Aftersun is een must-have om je kleurtje zo lang mogelijk te behouden. Het voedt de huid en voorkomt dat deze uitdroogt en vervellen. Daarnaast zorgt aftersun voor een verfrissend gevoel en kan het verbranding voorkomen. Sommige aftersuns bevatten ook antioxidanten om schade door de zon te minimaliseren.

Heb je snel last van een rode en gevoelige huid tijdens het zonnen? Kies dan voor een aftersun met ingrediënten als aloë vera, panthenol, glycerine, bisabolol en thermaal bronwater.

Wil je de schade herstellen en je kleurtje langer behouden? Kies dan voor een aftersun met ingrediënten als heliotan (Lancaster), vitamine E, antioxidanten, pretocopheryl en groene thee.

Eet fruit en groente


Wil je zo lang mogelijk bruin blijven? Eet dan groenten en fruit die rijk zijn aan beta-caroteen! Beta-caroteen is een antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door te veel zon tegengaat. Je vindt het bijvoorbeeld in zoete aardappelen, meloen, wortel, tomaat, spinazie, broccoli en pompoen.

Gebruik onze anti-cellulite body slimming tool voor zijdezachte, zomerse benen!

Neem een ​​supplement

Vind je het lastig om voldoende groente en fruit te eten? Neem dan een supplement zoals vitamine A of beta-caroteen. Dit geeft je een kleurtje, hoewel sommige mensen vinden dat het geel wordt.

Blijf niet te lang onder de douche/bad staan

Een jonge vrouw neemt een douche

Hoe langer je doucht/bad, hoe meer je huid uitdroogt en hoe sneller je kleurtje vervaagt. Douchen met lauw water en een milde zeep. Vervolgens kunt u een vette, hydraterende bodylotion op uw huid aanbrengen. Ga naar buiten Frisse lucht is goed voor je gezondheid maar ook voor je kleurtje! Ga naar buiten om zo lang mogelijk bruin te blijven en een beetje bruin te worden.

Andere hulpmiddelen


Natuurlijk bruinen is een goede zaak, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Gebruik een poeder, crème of zelfbruiner om dat mooie zomerse kleurtje te krijgen zonder in de zon te hoeven liggen. Is het niet geweldig?

Tips voor je vakantie


1. Bouw je kleurtje langzaam op en breng niet de hele dag in de brandende zon door. Hierdoor zal je huid sneller vervellen en veel schade aanrichten.
2. Vergeet je tube zonnebrandcrème niet als je de deur uit gaat en neem overal een miniversie mee. Het is ook belangrijk om de juiste factor aan te brengen om je huid te beschermen tegen zonnestralen.
3. Bereid je voor op de felle zon om je huid te raken door vooraf te exfoliëren, indien nodig een supplement te nemen en veel bodycrème aan te brengen.

Bescherm jezelf altijd tegen de hitte van de zon


Er zijn dus nogal wat manieren om je kleurtje te behouden. Van veel water drinken tot het nemen van een supplement, er zijn tal van methoden. Vergeet echter nooit om jezelf tegen de zon te beschermen met een voedende zonnebrandcrème en af ​​te sluiten met een hydraterende aftersun.Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd